logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Порошенко планує візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю

13-02-2024 17:07999

Порошенко планує візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю
Фото: «Європейської солідарності»

П’ятий Президент України Петро Порошенко планує здійснити візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю.

Про це повідомили у «Європейській солідарності».

Зокрема, 15 лютого у Варшаві Петро Порошенко планує провести зустрічі з Міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Головою Комітету із закордонних справ Сейму Павлом Ковалем та депутатами Сейму Польщі для обговорення актуальних питань двосторонньої співпраці, в тому числі проблематики торговельних перевезень.

16-18 лютого на запрошення організаторів Порошенко має взяти участь у 60-й Мюнхенській безпековій конференції, де заплановані окремий виступ, двосторонні зустрічі з політичними лідерами держав-членів ЄС та представниками Республіканської партії США.

А 19-20 лютого у статусі члена Почесної Ради Міжнародного демократичного союзу Петро Порошенко планує здійснити «візит солідарності» до Ізраїлю у складі делегації високого рівня на чолі з Головою МДС Стівеном Харпером.

Як повідомляли, 1 грудня п’ятий президент України Петро Порошенко намагався виїхати за кордон, де у нього запланована низка міжнародних зустрічей, однак прикордонники його не пропустили. На відео він демонстрував підписане головою ВРУ відрядження. Також він відкинув, що воно могло бути скасоване, бо для цього існує ціла процедура.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що прикордонники не випустили Порошенко за кордон через те, що його відрядження було скасовано.

Згодом виявилось, що розпорядження про скасування закордонного відрядження Порошенка підписав перший заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко.

 

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news