Керівничка МОН розповіла у Львові, кому з освітян можуть підняти зарплати

http://leopolis.news/post/10098/kerivnychka-mon-rozpovila-u-lvovi-komu-z-osvityan-mojut-pidnyaty-zarplaty-

25/10/2019

Під час розмови керівники органів управління освітою міст, районів та ОТГ Львівської області озвучили основні проблеми галузі та висловили свої пропозиції щодо механізмів їх врегулювання, інформує прес-служба ОДА.

Міністр відзначила особливість проблемних питань освіти на Львівщині, з огляду на найбільшу мережу освітніх закладів.

«Зрозуміло, що найбільш актуальним питанням для освітян на сьогодні є заробітна плата. На жаль, до першого читання бюджету на наступний рік ми не побачили зростання освітньої субвенції. Однак в межах тих коштів, які знайдуть на всю країну до другого читання, спробуємо допомогти перш за все тим категоріям освітян, які цього потребуватимуть найбільше. Йдеться про майже 2 млрд грн. додаткових коштів», - зазначила Анна Новосад.

Міністр наголосила, що першочергово кошти скеровуватимуть на вихователів, молодих педагогів із досвідом до трьох років та майстрів виробничого навчання. В межах наради також обговорили ініціативу зменшити різні доплати та надбавки за рахунок збільшення окладу.

На активній роботі освітян у напрямі подачі проектів наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Освітяни за останні  чотири роки лише за нашою обласною Програмою конкурсу місцевих ініціатив щороку є в лідерах і активно залучають гроші із різних джерел, що дозволяє акумулювати кошти для бюджетного сектору. За останні чотири роки вдалось зреалізували в області 3400 місцевих ініціатив. Торік на це було закладено 140 млн грн, 40% з яких пішло на освіту. Освітня сфера отримала найбільші коштів із  ДФРР, субвенції на соціально-економічний розвиток та по інших проектах, адже освіта є однією із пріоритетних галузей», - резюмував Іван Собко.

Під час розмови обговорили також питання оптимізації мережі, розвиток опорних шкіл, покращення матеріально-технічної бази, а також формулу розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

Leopoilis.news