logo
01/05
2 ...

У Ліцеї №3 імені Святої Королеви Ядвіги (Мостиська ТГ) пройшло традиційне свято «Студнювка»

14-02-2024 17:502036

У Ліцеї №3 імені Святої Королеви Ядвіги (Мостиська ТГ) пройшло традиційне свято «Студнювка»
Фото: Людмили Гандз

10 лютого у Ліцеї №3 імені Святої Королеви Ядвіги (Мостиська ТГ) відбулося традиційне шкільне свято «Студнювка» («Studniówkа»). Так називають учні польських шкіл свято, яке проводять за 100 днів до закінчення школи. Одинадцятикласники збирають гостей, щоб показати свої таланти і подякувати всім.

На урочистостях у Ліцеї №3 імені Святої Королеви Ядвіги були присутні: консул Республіки Польща у Львові пан Ян Базилюк; Мостиський міський голова пані Мирослава Пельц; голова Федерації Організацій Польських в Україні пані Ельжбета Коровецька; координатор у правах студентів іноземців у м. Перемишлі пані Ганна Озімковська; директор Ліцею №3 пані Тереза Тетерич, директор освітнього закладу у с. Стрілецьке пані Аліція Балух; духовенство на чолі з пробощем Владиславом Деруновим.

Словами «Полонез час розпочати» відкрилась урочиста частина. Ця прекрасна традиція, з якої починається студнювка, надає їй унікальний, дивовижний характер. Випускники ліцею підготували для гостей цікаву програму, наповнену піснями, віршами та подяками вчителям, батькам та священнослужителям.

Гості бажали учням правильно обрати фах та успішно здати випускні іспити, а учні дякували вчителям та школі. Попереду в школярів ще понад три місяці навчання, і  вже розпочався символічний відлік ста днів до останнього дзвоника.

Випускники подякували нашим воїнам-захисникам, які стоять в обороні України, щоб кожен із нас почувався в безпеці, і за те, що мали змогу в такий час провести традиційне свято «Студнювка».

Галина СОРОКА, Leopolis.news