logo
01/05
2 ...

Випускники ЛНМУ зможуть проходити інтернатуру за рахунок держбюджету

15-02-2024 21:13635

Випускники ЛНМУ зможуть проходити інтернатуру за рахунок держбюджету
Фото: ілюстративне

На адресу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького надійшов лист МОЗ України, в якому йдеться про нові можливості зарахування на навчання в інтернатурі за спеціальностями «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія» та «Епідеміологія» за кошти державного бюджету, незалежно від форми навчання на етапі здобуття  вищої освіти.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Зокрема, у листі міністерство охорони здоров’я України інформує, що центри контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоровʼя України та державна установа «Центр громадського здоровʼя Міністерства охорони здоровʼя України», з метою забезпечення першочергової кадрової потреби, у 2024 році можуть приймати на посади лікарів-інтернів за спеціальностями «Епідеміологія» та «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія» випускників закладів вищої медичної освіти для проходження практичної частини підготовки в інтернатурі за рахунок коштів державного бюджету незалежно від джерела фінансування їх навчання (за кошти державного чи місцевого бюджету або за кошти фізичних (юридичних) осіб) на етапі здобуття вищої освіти.

Відповідно до цього листа, вперше всім випускникам закладів вищої медичної освіти МОЗ України надає можливість проходити навчання в інтернатурі за кошти державного бюджету, незалежно від форми навчання на етапі здобуття вищої освіти (в т.ч. і тим, які навчалися за контрактом):

«Епідеміологія» – випускники закладів вищої освіти за спеціальностями «Медицина» та «Педіатрія»; 

«Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія» – випускники закладів вищої освіти за спеціальністю «Медицина».

За детальнішою інформацією слід звертатися до деканату факультету післядипломної освіти (інтернатура).

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news