logo
16/04
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

Дмитро Разумков: Україна готова до діалогу у ПАРЄ, проте не піде на компроміси із сумлінням

26-10-2019 14:21384

Дмитро Разумков: Україна готова до діалогу у ПАРЄ, проте не піде на компроміси із сумлінням
Фото: facebook.com/ Дмитирй Разумков

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив на зустрічі з генсеком Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, що Україна готова до діалогу у ПАРЄ, проте не піде на «компроміси із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей».

 

Як пише «Європейська правда», про це за підсумками зустрічі у Страсбурзі в суботу вранці повідомила пресслужба українського парламенту.

Зазначається, що Разумков сказав Пейчинович-Бурич про неприйнятність для України повернення делегації РФ до Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Також ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюсь, що це не стане прецедентом. Ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей», – сказав він.

Разумков окремо зазначив, що група «Балтік +», яку створили у ПАРЄ у відповідь на безумовне повернення РФ до асамблеї декілька національних делегацій, не прагне до деструктивної позиції в Раді Європи.

«Ми налаштовані відстоювати ті базові принципи і цінності, які було закладено під час створення цієї організації. Тому що принципи демократії і свободи, прав людини – ключові, як для Європи, так і для України», – наголосив він.

Leopolis.news