logo
03/05
02/05
2 ...

У Львові американський професор обстежуватиме дітей із хворобами органів дихання

22-02-2024 12:29437

У Львові американський професор обстежуватиме дітей із хворобами органів дихання
Фото: new.meduniv.lviv.ua

З 26 лютого по 7 березня 2024 р. до Львова із волонтерською місією приїде Почесний професор, завідувач кафедри педіатрії в Університеті Співдружності Вірджинії (США), головний лікар дитячої лікарні Річмонда, професор біомедичної інженерії, фізіології та біофізики Брюс Рубін. 

Про це повідомляє відділ комунікації і промоції ЛНМУ імені Данила Галицького.

Мета візиту – допомогти одужати українським дітям, дитинство яких проходить в часи повномасштабної війни в Україні, поділитися цінними профільними знаннями з лікарями, студентами медиками, аспірантами, викладачами університету шляхом залучення «Візиту професора» в освітньо-науковий та діагностично-лікувальний процес: консультування складних педіатричних пацієнтів на клінічних базах кафедри педіатрії і неонатології ФПДО.

Двотижнева програма перебування американського професора передбачає спілкування з лікарями та пацієнтами в дитячих клініках Львова: у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні (ОХМАДИТ) та Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Крім огляду та консультацій пацієнтів, Брюс Рубін планує прочитати кілька лекцій для практикуючих лікарів, інтернів. 

Окрім того, 4 березня відбудеться зустріч з молодими науковцями у конференц-залі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Теми до обговорення:

·        Як опублікувати своє дослідження?

·        Доказова медицина та дизайн клінічних досліджень.

·        Рецензування: Дитяча пульмонологія за одну годину.

·        Співпраця, можливості для українських молодих вчених, стажування

До організації візиту професора Брюса Рубіна до Львова долучився професор Арунас Валіуліс, президент Литовської респіраторної спілки, представник Європейської Академії педіатрії, давній друг українських педіатрів, активний учасник міжнародної співпраці між Вільнюським університетом (Литва) та Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького та компанія New Vivo. Власне, в межах співпраці між Вільнюським університетом і ЛНМУ ім. Данила Галицького, кафедрою педіатрії і неонатології ФПДО, за підтримки компанії New Vivo  5-6 березня відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Родзинки педіатрії та дитячої пульмонології від проф. Брюса Рубіна», до якої долучаться зі своїми провідні українські фахівці. 

До участі в науково-практичній конференції, що відбуватиметься в конференц-залі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні (ОХМАДИТ) обласного Центру дитячої медицини  в режимах off-line, online запрошують  лікарів-педіатрів, дитячих пульмонологів, дитячих алергологів, лікарів загальної практики, лікарів-інтернів, науковців, студентів-медиків 5-6 курсів.

 Отже, слідкуйте за анонсами з уточненнями деталей щодо реєстрації.

Довідка. Професор Брюс Рубін є членом правління Атлантичного педіатричного консорціуму. Його наукові інтереси зосереджені на регуляції кліренсу слизу в нормі та при захворюванні, запаленні дихальних шляхів та аерозольній доставці ліків.

Професор Брюс Рубін отримав пожиттєві нагороди за наукові досягнення від AARC та CIPP, займає почесні посади в 4 медичних школах, є членом редакційної колегії 11 пульмонологічних журналів, опублікував понад 300 оригінальних наукових статей і розділів, а також має вісім патентів. 

Сім’я професора Брюса Рубіна проживала у Львові, але вимушена була емігрувати до США у часи другої світової війни.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news