logo
01/05
30/04
29/04
2 ...

Судитимуть ескдержреєстратора, який оформив у приватну власність комунальну квартиру у Львові

23-02-2024 16:52153

Судитимуть ескдержреєстратора, який оформив у приватну власність комунальну квартиру у Львові
Фото: Поліція Львівської області

Внаслідок злочинних дій чиновника бюджету міста було завдано збитків на суму 700 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисника, державного реєстратора однієї з районних державних адміністрацій у Львівській області викрили слідчі відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, за процесуального керівництва Пустомитівської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у 2020 році чиновник, з метою одержання неправомірної вигоди, вніс несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та в подальшому, використовуючи підроблені документи, безпідставно зареєстрував за фізичною особою право власності на квартиру, яка насправді перебувала у комунальній власності Львівської міської ради.

Сума збитків, завданих бюджету Львова становить 700 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news