logo
27/04
2 ...

Львів’янина оштрафували на 5,1 тис. грн за контрабанду польських продуктів харчування

23-02-2024 18:58451

Львів’янина оштрафували на 5,1 тис. грн за контрабанду польських продуктів харчування
Фото: dev.ua

Галицький районний суд міста Львова оштрафував чоловіка, який перетинав кордон через «зелений коридор» і не задекларував 200 упаковок різноманітних продуктів харчування.

Суддя Галицького районного суду м. Львова О.Кротова 20 лютого розглянула матеріали справи, які надійшли від Львівської митниці про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення митних правил, громадянина України, уродженця м. Львів, за ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України. Нею передбачено відповідальність за недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами.

Обвинувачений 22 січня 2024 близько 11 год. 29 хв на автомобілі марки «Citroen Jumper» прямував з Республіки Польща в Україну як водій, з приватної поїздки, через п/п «Рава-Руська-Хребене», обравши формою проходження митного контролю смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Таким чином своїми він діями заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або, які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження. Однак при здійсненні митного контролю даного транспортного засобу виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Автомобіль було переведено зі смуги спрощеного митного контролю в місце поглибленого догляду транспортних засобів та товарів, де під час проведення огляду автомобіля було виявлено товари, які відповідно до ст. 378 МК України та Постанови Кабінету Міністрів України №434 від 21.05.2012 обмежені до переміщення через митний кордон України, а саме: приправа ТМ «Smak dla Ciebie» - 4 шт.,  сіль ТМ «KUCHNIA» - 16 шт., в упакуваннях по 1 кг кожна, кефір ТМ «Mleczna Dolina» - 6 шт., в упакуваннях по 1 кг кожна,  сирна маса ТМ «Delikate» - 6 шт., по 500 г кожна, сир ТМ «Delikate» - 13 шт., в упакуваннях по 200 г кожна, сметана ТМ «PIATNICA» - 36 шт., в упакуваннях по 330 г кожна,  сметана ТМ «PILOS» - 36 шт., по 400 г кожна, йогурт ТМ «Fruvita» - 24 шт., в упакуваннях по 400 г кожна, молоко ТМ «Mleczna Dolina» - 12 шт., в упакуваннях по 1 кг кожна, сирна намазка ТМ «laciaty» - 12 шт., в упакуваннях по 135 г кожна, йогурт питний ТМ «Pilos» різних смаків - 12 шт., в упакуваннях по 750 г кожна, йогурт ТМ «Fruvita» - 12 шт., в упакуваннях по 400 г кожна, йогурт ТМ «Fruvita» - 12 шт., в упакуваннях по 400 г кожна.

Загальна вага продуктів склала 96,4 кг. Товари, що не перевищували неоподатковувану норму для громадян були пропущені на митну територію України. 

Ознайомившись з матеріалами, оцінивши всі обставини справи в їх сукупності, суд постановив  визнати обвинуваченого винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 471 МК України та накласти на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 5100 гривень. Вилучений товар конфіскували в дохід держави. Також з обвинуваченого на користь держави в особі Державної судової адміністрації України стягнуто 605,60 гривень судового збору. А також, стягнути з нього на користь Львівської митниці ДМС України 215 гривень витрат за зберігання товару на складі митниці.

Підготувала Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news