logo
01/05
30/04
29/04
2 ...

На Львівщині водій маршрутки без прав вчинив ДТП із загиблими

24-02-2024 11:46392

На Львівщині водій маршрутки без прав вчинив ДТП із загиблими
Фото: відділ комунікації поліції

Увечері 23 лютого на трасі Київ – Чоп у межах села Старий Яричів Львівського району водій автобуса без прав вчинив потрійну аварію, під час якої двоє пасажирок вилетіли з маршрутки і загинули під колесами вантажівки.

Про це інформує у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

65-річний водій автобуса «БАЗ», виїжджаючи на головну дорогу, не надав перевагу в русі легковому автомобілю «Пежо», яким керував 21-річний мешканець Львівського району. Після зіткнення автобус по інерції виїхав на смугу зустрічного руху та злетів у кювет.

Під час цього з автобуса випали двоє пасажирок, мешканки Львівського району віком 43 та 47 років, які потрапили під колеса автопоїзда «Рено Магнум» (вантажівка), ним керував 56-річний мешканець Житомирської області. Автопоїзд їхав назустріч легковику «Пежо», який зіткнувся з автобусом.

Двоє жінок, на яких наїхав автопоїзд, від отриманих травм загинули на місці. Тілесні ушкодження отримали водій «Пежо» та п’ятеро пасажирок автобуса «БАЗ» – усі мешканки Львівщини віком від 27 до 66 років.

Правоохоронці встановили, що рішенням суду у 2023 році водій автобуса «БАЗ» позбавлений водійських прав. Його затримали і невдовзі оберуть запобіжний захід.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – від п’яти до десяти років тюрми з позбавленням водійських прав на строк до трьох років.

Слідство триває, поліцейські встановлюють всі обставини ДТП.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news