logo
01/05
2 ...

Поет Богдан Стельмах презентував нову поетичну збірку у Львівському університеті природокористування

25-02-2024 12:15264

Поет Богдан Стельмах презентував нову поетичну збірку у Львівському університеті природокористування
Фото: lnup.edu.ua

Напередодні з нагоди Міжнародного дня рідної мови у Львівському національному університеті природокористування відбулася зустріч із відомим українським поетом та громадським діячем Богданом Стельмахом.

Як інформує пресслужба Університету, студенти на працівник закладу мали можливість познайомитися з неперевершеним майстром рідного слова, справжньою людиною-легендою. Богдан Стельмах представив свою нову поетичну збірку «Лірика», до якої увійшли твори попередніх років та дотепер не публіковані вірші громадянської, інтимної та пейзажної лірики. 

 «Богдан Стельмах – один із тих, завдяки кому сьогодні у Львові маємо пам’ятник Тарасові Шевченкові. Саме він 9 березня далекого 1989 року у Львівській опері прочитав поезію «Пам’ятник», долучаючи свій голос до боротьби за встановлення монумента. Він завжди творив і творить українську національну культуру, а його правдиве та життєствердне поетичне слово вже виховало не одне покоління патріотів нашої держави і сьогодні плекає відвагу вільнолюбних синів і дочок України. Богдан Стельмах – автор поезії «Бандерівці», яка є особливо співзвучною з переконаннями колективу нашого університету, в якому навчався Степан Бандера», - розповів виконувач обов’язків ректора Університету Василь Лопушняк.

Leopolis.news