logo
30/04
29/04
28/04
27/04
2 ...

Макрон оголосив про коаліцію для постачання Україні ракет великої дальності

27-02-2024 10:37265

Макрон оголосив про коаліцію для постачання Україні ракет великої дальності
Фото: ілюстративне

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про свторення «коаліції» для надання Україні «ракет та бомб середньої та великої дальності».

За словами французького президента, було вирішено «створити коаліцію для глибоких ударів і, отже, ракет середньої і великої дальності і бомб», пише УНІАН із посиланням на Le Monde.

Макрон закликав європейські країни «виробляти більше» боєприпасів для України.

«Протягом наступних десяти днів ми збираємося докладати всіх цих зусиль. Ми контактували з багатьма європейськими і неєвропейськими країнами, у яких є боєприпаси», - сказав він.

Він пояснив, що у дуже короткостроковій перспективі Європа зможе надати Україні лише ті боєприпаси, які є у неї на складі.

«Зрозуміло, що обіцяного мільйона боєприпасів у нас немає», - визнав він.

«Сьогодні висунуті нами ініціативи будуть обговорені, а через 10 днів ви отримаєте чітку відповідь із серйозним порядком денним», - додав президент Франції, уточнивши, що не всі деталі цієї ініціативи можна оприлюднювати.

Нагадаємо, в Парижі 20 політичних лідерів з ЄС, США та Канади зібралися 26 лютого, щоб сигналізувати президенту рф Володимиру Путіну про європейську рішучість щодо підтримки України.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news