logo
01/05
30/04
29/04
2 ...

Раніше судимому львів’янину, який переправляв «ухилянтів» за кордон, загрожує до 9-ти років тюрми

27-02-2024 14:49159

Раніше судимому львів’янину, який переправляв «ухилянтів» за кордон, загрожує до 9-ти років тюрми
Фото: Поліція Львівської області

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершене. За скоєне обвинуваченому, раніше судимому 65-річному львів’янину, загрожує покарання – позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, зловмисник організував щонайменше вісьмом військовозобов’язаним громадянам України переправлення через державний кордон.

Зокрема, обвинувачений інструктував своїх «клієнтів», забезпечував їх доставку до кордону України з Республікою Польща, тимчасове проживання, а також надавав послуги з перевезення.

За інформацією Львівської обласної прокуратури, ціна послуги коливалась від 2 до 9 тис. доларів США з особи.

На нерухоме майно чоловіка, вартість якого становить понад 5 млн грн, накладено арешт.

Окрім цього судом задоволено клопотання прокурора про звернення застави понад 500 тис. грн в дохід держави у зв’язку з порушенням встановлених обов’язків фігурантом.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою без права внесення застави.

Слідчі Самбірського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

За скоєне обвинуваченому, який перебуває під вартою, загрожує покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news