logo
27/04
2 ...

У львівській лікарні св. Миколая відтепер є сучасні велотренажери

01-03-2024 13:47169

У львівській лікарні св. Миколая відтепер є сучасні велотренажери
Фото: ЛМР

Крутити педалі тренажера, аби підзарядити свої ґаджети. Така нова корисна розвага з’явилась для пацієнтів дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об'єднання Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Сучасні велотренажери поєднують у собі одразу три складові: знаряддя для занять спортом, генератор енергії та робочий стіл. Тож можна одночасно тренуватися, вчитися та заряджати свої девайси. Такі тренажери тепер є у холі лікарні.

«Дітки повинні мати якусь фізичну активність, привчатись до неї змалечку. Алгоритм роботи тренажера простий: потрібно крутити педалі для того, щоб виробити електроенергію. Її ж можна застосовувати для заряджання різних пристроїв: телефонів, планшетів та ноутбуків», – розповідає директор лікарні святого Миколая Іван Міськів.

Цей сучасний спортивний девайс має назву Acer eKinekt BD, і його лікарні подарували благодійники: Міністерство діджиталізації Тайваню спільно з компанією Acer, в межах Всеукраїнського демократичного форуму.

Велотренажер має екран, що показує швидкість та подолану відстань. Також можна вибрати рівень складності, відрегулювати висоту столика та сидіння. До слова, таких велотренажерів в Україні всього 15. І два з них тепер стоятимуть в холі дитячої лікарні з вільним доступом для усіх маленьких пацієнтів.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news