logo
27/04
26/04
2 ...

Львів завтра попрощається з воїном В’ячеславом Дегтярем

01-03-2024 20:19401

Львів завтра попрощається з воїном В’ячеславом Дегтярем
Фото: ЛМР

У суботу, 2 березня, Львів попрощається з військовослужбовцем Вячеславом Дегтярем, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі. 

Біографічна довідка захисника

Вячеслав Дегтяр (31.03.1971-08.03.2022). Уродженець міста Кривий Ріг

Навчався у Криворізькій гімназії №62 Криворізької міської ради. Здобув освіту у Відокремленому структурному підрозділі «Гірничо-електромеханічний фаховий коледж «Криворізького національного університету».

Після завершення навчання проходив військову службу в автомобільних військах.

Проживав із родиною на Миколаївщині, де займався сільським господарством. Захоплювався спортом, багато читав і присвячував час вихованню двох синів. За словами рідних, «Вячеслав Дегтяр був відданий своїй землі і завжди казав тільки правду».

Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у лавах 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних Сил України.

У Вячеслава Дегтяра залишилися дружина та двоє синів.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news