logo
01/05
30/04
29/04
27/04
26/04
2 ...

В українських училищах та школах навчатимуть операторів дронів: у МОН розповіли деталі

02-03-2024 15:51316

В українських училищах та школах навчатимуть операторів дронів: у МОН розповіли деталі
Фото: ілюстративне

В українських профтехучилищах запровадять навчання операторів цивільних дронів, цьогоріч така програма буде запроваджена в семи училищах кількох областей.

Як розповів заступник міністра освіти з питань цифрового розвитку Дмитро Завгородній, це пілотний проект, в якому Україні допомагає представництво ЄС, пише УНІАН.

«Викладачі перших закладів навчалися за кошти наших партнерів як на операторів дронів, так і загалом – як з ними поводитися і як це викладати. Ці заклади вже отримали дрони і відповідне матеріальне обладнання… Є у нас інші заклади, які поступово запроваджують такі курси як в форматі гурткової роботи, так і в форматі підвищення кваліфікації», - сказав Завгородній.

Він наголосив, що ця професія передбачає навички оператора саме цивільних дронів і застосування їх в тих чи інших умовах у різних професіях. Заступник міністра зазначив, що цивільні дрони використовуються, зокрема, в будівництві, аграрному секторі, топографії, також в кінематографі і взагалі в медіа. Тому в багатьох професіях запроваджуються такі навички. 

При цьому Завгородній наголосив, що в найближчому майбутньому в Україні запровадять і навчання управлінню військовими дронами.

«Навчання на тих самих FPV-дронах буде входити в загальноосвітню програму захисту України, і цьому будуть навчати всіх здобувачів освіти і в школах, і в закладах профтехосвіти, і в коледжах теж. Таке буде з вересня», - сказав він. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news