logo
01/05
2 ...

Спільнота ЛНУ ім. І. Франка організувала флешмоб до 75-річчя від дня народження Володимира Івасюка

04-03-2024 18:09196

Спільнота ЛНУ ім. І. Франка організувала флешмоб до 75-річчя від дня народження Володимира Івасюка
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

4 березня 2024 року відзначаємо 75-річчя від дня народження композитора, співака, поета, Героя України Володимира Івасюка.

Вже традиційно у цей день студенти і викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка влаштували пісенний флешмоб. До заходу також долучилися творчі колективи, представники адміністрації та громадських організацій Університету, школярі та всі охочі львів’яни, інформує пресцентр університету.

Студенти і викладачі Львівського університету зібралися біля пам’ятника Володимиру Івасюку, аби віддати шану митцю. Згадуючи про легендарного композитора й співака, організатори акції виконали його всесвітньо відомі композиції «Я піду в далекі гори», «Водограй», «Червона рута» і «Пісня буде поміж нас». Завершили флешмоб спільним виконанням пісні «Ой, у лузі червона калина» та Гімну України.

Нагадаємо, Володимир Івасюк, один із основоположників української естрадної музики, народився 4 березня 1949 року у Чернівецькій області. Митець збагатив скарбницю української творчості 107-ма піснями, 53-ма інструментальними творами та музикою до кількох спектаклів. 18 травня 1979 його тіло було знайдено у Брюховицькому лісі. Похорон Володимира Івасюка, який відбувся 22 травня 1979 року у Львові, перетворився на масову акцію протесту проти злочинів радянської влади. 2009 року Володимирові Івасюку посмертно присвоїли звання Героя України.

Leopolis.news