logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Українські дрони ГУР уразили патрульний російський корабель «Сергій Котов»

05-03-2024 08:32440

Українські дрони ГУР уразили патрульний російський корабель «Сергій Котов»

Внаслідок удару українськими морськими безпілотниками в ніч на 5 березня було уражено російський патрульний корабель проєкту 22160 «Сергій Котов».

Раніше російські пабліки писали, що вночі тимчасово окупований Крим зазнав атаки ракет і дронів. Повідомлялося, що безпілотники потопили патрульний корабель «Сергей Котов».

Російський оператор пасажирських поїздів до тимчасово окупованого Криму повідомив про зупинку потягів у районі Кримського мосту через перекритий рух. Міст перекритий з 23:35 4 березня, тобто вже понад 8 годин. Зупинені чотири поїзди з Криму і п'ять потягів, що прямують на півострів.

«Українська правда» з посиланням на співрозмовника ГУР МОУ повідомляла, що за цією спецоперацією стоїть Головне управління розвідки.

Всі деталі ураження та подальша доля судна наразі уточнюються.

Згодом у Головному управлінні розвідки офіційно підтвердили знищення російського корабля.

«У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України  «Group 13» атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф «cєрґєй котов».

Місія відбулась у співпраці з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Внаслідок удару морськими дронами «Magura V5» російський корабель проекту 22160 «сєрґєй котов» зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Вогневе ураження «котова» відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки», – йдеться у повідомленні.

 

У ГУР зазначили, що вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news