logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

ГУР показало відео моменту знищення російського корабля «Сергій Котов»

05-03-2024 11:48263

ГУР показало відео моменту знищення російського корабля «Сергій Котов»
Фото: скріншот з відео

Українська розвідка оприлюднила відео з  безпілотників, які топили російський патрульний корабель «Сергій Котов».

Як видно з оприлюдненого Головним управлінням розвідки МОУ відео, в операції брали участь кілька дронів.

Речник ГУР Андрій Юсов в ефірі «Радіо Свобода»повідомив, скільки влучань по кораблю було зафіксовано.

 

«Сьогодні була не випадкова атака, це довготривала операція. І результат сам за себе говорить – умовно п'ять прямих влучань випадково не трапляються», – сказав Юсов.

Він повідомив, що полювали на корабель не вперше.

«Сергій Котов» цього разу вже точно знищений. Чому цього разу – тому що полювали на нього не вперше. Але вже були успішні атаки і він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт. «Сергій Котов» – це новітній корабель, вартість якого понад 60 млн доларів. На бойове чергування кораблі такого типу стали в 2017 році. У ворога були на них плани. Крім патрульного катера, також були плани з розміщення зенітно-ракетних комплексів на саме судно. І вже такі спроби були», – розповів він.

За словами Юсова, чим менше таких суден у супротивника, тим менше зенітно-ракетних комплексів буде на них розміщено, «а це означає більше можливостей для українських Сил оборони».

Він також додав, що борт відомий також тим, що брав участь у захопленні острова Зміїний на початку повномасштабного вторгнення разом із крейсером «Москва».

«Також, «Сергій Котов» відомий тим, що брав участь у нападі на острів Зміїний разом із крейсером «Москва». І, власне, тепер долучився до того ж крейсера. Стосовно екіпажу, ситуація з'ясовується, є загиблі і поранені. Є також імовірність, що частина екіпажу змогла евакуюватися. Відомо про понад 10 карет швидкої допомоги, які на найближчій ділянці суходолу були викликані ворогом», – зазначив Юсов.

Нагадаємо, внаслідок удару українськими морськими безпілотниками в ніч на 5 березня було уражено російський патрульний корабель проєкту 22160 «Сергій Котов».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news