logo
26/04
25/04
2 ...

На борту знищеного «Сергія Котова» був гелікоптер та озброєння

05-03-2024 13:36414

На борту знищеного «Сергія Котова» був гелікоптер та озброєння
Фото: міноборони рф

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило перехоплення розмови окупантів з подробицями знищення російського патрульного корабля «Сергій Котов».

Зокрема, розвідка оприлюднила перехоплення розмови командира 184 бригади кораблів охорони водного району (Новоросійськ), у чиєму підпорядкуванні і перебував російський корабель.

«О 0:50 безекіпажними катерами у кількості 5 одиниць було атаковано малий патрульний корабель «Котов», який разом з нами несе бойове чергування з протиповітряної оборони, та знаходиться він у мене, відповідно, на управлінні…

Не знаю, як там боролись з ними 40 хвилин. Бо за 40 хвилин до цього була інформація, що у районі «Котова» є 5 БЕКів. Там і вертоліт був, сам корабель,..., з озброєнням, АК-176630», – сказав окупант. 

Як інформує «Українська правда» з посиланням на джерела, було знищено корабельний транспортно-бойовий вертоліт Ка-29.

Це підтверджують і в російських пабліках.

Як повідомляли, унаслідок удару українськими морськими безпілотниками у ніч на 5 березня був уражений російський патрульний корабель проєкту 22160 «Сергій Котов».

Серед екіпажу є загиблі та поранені.

Сили оборони України не вперше атакують цей корабель - у вересні минулого року під час атаки на кораблі російського флоту «Сергій Котов» вже отримував значні пошкодження. 

У рф цей проєкт корабля є один з найсучасніших. Наразі спущено на воду чотири такі кораблі - «Василь Биков», «Дмитро Рогачев», «Павло Державін» та «Сергій Котов». Поки що з них не зазнавав пошкоджень лише «Дмитро Рогачев».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news