logo
30/04
2 ...

Прикордонники розповіли про новий порядок перебування у прикордонній смузі

06-03-2024 16:55173

Прикордонники розповіли про новий порядок перебування у прикордонній смузі
Фото: пресслужба ЛОР

Нові правила стосуються смуги 30-50 метрів від лінії державного кордону, яка призначена виключно для військовослужбовців, які виконують завдання з охорони кордону та надання дозволів на перебування у прикордонній смузі.

 Про це інформує пресслужба Львівської облради. 

«Зміни, які почнуть діяти з кінця березня і  передбачають отримання дозволу на в'їзд, перебування, проживання та проведення робіт у прикордонній смузі. У Львівській області такий дозвіл видає 7-й прикордонний загін», – про це повідомив  під час брифінгу сьогодні, 6 березня, заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонної служби загону, підполковник Сергій Курило.

Для отримання дозволу необхідно подати прохання, контактні дані та документ, який підтверджує громадянство України. Також потрібно зазначити вид необхідного дозволу: для перебування, проживання чи проведення робіт, їх мету, правові підстави й термін виконання. Прохання про отримання дозволу потрібно подавати заздалегідь, за 10 робочих днів перед отриманням.

Нові зміни не стосуються порядку перебування осіб в контрольованих прикордонних районах: Червоноградському, Яворівському, Самбірському та Львівському, де достатньо мати документ, який посвідчує особу.

Leopolis.news