logo
27/04
26/04
2 ...

У четвер Львів попрощається з трьома захисниками України

07-03-2024 08:33404

У четвер Львів попрощається з трьома захисниками України
Фото: ілюстративне

У четвер, 7 березня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Віктор Кравець, Віталій Нєжинський, Дмитро Мельніков захищали Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР.
Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Зранку о 08:00 у храмі вмч. Пантелеймона (вул. Навроцького, 23) відбудеться молитва і прощання з воїном Віталієм Нєжинським.

Чин похорону захисників Віктора Кравця, Віталія Нєжинського і Дмитра Мельнікова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Віктора Кравця та Віталія Нєжинського поховають на Личаківському кладовищі, а Дмитра Мельнікова – на Голосківському.

Віктор Кравець (13.03.1998-03.03.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №77 міста Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності. Здобув освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва».

Працював водієм у ТзОВ «Епіцентр К». Захоплювався автомобілями. За словами рідних, мав «сильний, але дуже добрий характер».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, незважаючи на відсутність військового досвіду та звільнення з військової служби за станом здоров’я, добровільно став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Постійно удосконалював свої навички із саперної справи, під час проходження служби отримав звання «старший солдат».

У Віктора Кравця залишилися батьки, дружина, 4-річна донька та сестра з родиною.

 Віталій Нєжинський (18.10.1996-03.03.2024) Народився у місті Белз Львівської області у родині військовослужбовця-прикордонника.

Свої шкільні роки провів у АР Крим, був дуже позитивним, активним та завжди усміхненим хлопцем. Любив футбол, активно займався вільною боротьбою. З благословення владики кримського Климента, був іподияконом церкви Воздвиження чесного Хреста Господнього у м. Євпаторія.

У 2012 році вступив до медичного коледжу у Сімферополі. Брав безпосередню участь у подіях під час Революції Гідності, через що був змушений покинути Крим і завершувати навчання у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Бориславський фаховий медичний коледж».

Був членом Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся з-за кордону та став на захист Батьківщини від окупантів. Він казав: «Хтось повинен робити цю роботу, і мені зовсім не дивно, що той хтось – це я! Я завжди намагався жити тут і зараз. Бо знав, що колись це закінчиться. А зараз у цьому впевнений. Хочу встигнути зробити все, бо хто знає, що там завтра».

Боронив суверенітет та територіальну цілісність у складі 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. За словами близьких, був «майстром своєї справи», завзятим, мужнім воїном, який пройшов свій шлях достойно та з високо піднятою головою». Брав участь у битвах за Київ, виконував завдання на південному та східному напрямках.

За особистий героїзм був нагороджений численними відзнаками, зокрема, почесними нагрудними знаками Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест» та «Золотий хрест».

У Віталія Нєжинського залишилися батьки, сестра та наречена.

 Дмитро Мельніков (09.10.1987-01.03.2024) Уродженець міста Дрогобич Львівської області.

Навчався у Ліцеї №1 імені Івана Франка Дрогобицької міської ради. Здобув освіту у Вищому професійному училищі № 19 міста Дрогобича за спеціальністю «кухар, кондитер».

Після завершення навчання обіймав посаду шеф-кухаря у Львові та за кордоном, а протягом останнього періоду – у місті Одеса. Мріяв у майбутньому працювати у ресторані, що отримав «зірку «Мішлен».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував завдання для захисту територіальної цілісності та незалежності держави на південному та східному напрямках у лавах 37-ї окремої бригади морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України. Обіймав посаду кухаря господарчого відділення взводу забезпечення.

У Дмитра Мельнікова залишилися батьки, брат та сестра.

Leopolis.news