logo
30/04
2 ...

Керівник Держгеокадастру Львівщини не задекларував жодної власної нерухомості

07-03-2024 11:00165

Керівник Держгеокадастру Львівщини не задекларував жодної власної нерухомості
Фото: Андрій Кавецький

Начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький вказав у своїй декларації, що він бездомний.

У посадовця та його дружини понад п’ять років немає жодної нерухомості. За 2022 рік Андрій Кавецький вказав 221 тис. грн доходу, а його дружина – понад 5 млн грн, пише Zaxid.net.

Як зазначає видання, у електронній декларації посадовця за 2022 рік вказано, що він проживає разом із дружиною Катериною та сином. Проте, судячи із декларації, сім’я є бездомною. 40-річний посадовець та його дружина Катерина не вказали жодної власної чи орендованої нерухомості, або майна, яким би вони користувались безоплатно.

Як пояснюють у НАЗК, посадовці мають декларувати усі об’єкти нерухомості, які належать їм або членам їх сімей на праві приватної власності, або перебувають у них в оренді чи на іншому праві користування. За подання недостовірних відомостей посадовцю мав би загрожувати штраф.

Судячи з декларацій Кавецького, який із 2015 року з перервами очолює Держгеокадастр Львівщини, він ще жодного разу не вказав нерухомість (власну, орендовану, право користування), лише у деклараціях за 2015 – 2016 роки було зазначено, що йому належало авто Toyota Camry (2006 року випуску) – єдине авто, яке посадовець задекларував за цей час.

Згідно з декларацією за 2022 рік, зарплата Кавецького у Держгеокадастрі Львівщини становила 221 тис. грн, дружина ж вказала 5,2 млн грн доходу від підприємницької діяльності. Подружжя зберігає свої заощадження переважно готівкою: Андрій Кавецький – 10 тис. доларів, 1,5 тис. євро, 67,5 тис. грн, ще 532 тис. грн та 25 тис. доларів зберігає його дружина.

Як повідомляли, начальника Держгеокадастру Львівщини підозрюють в оборудках із земельними ділянками.

Leopolis.news