logo
28/04
27/04
26/04
2 ...

В Україні стартувала навчальна реінтеграційна програма для ветеранів «Кіберзахисники»

07-03-2024 19:24175

В Україні стартувала навчальна реінтеграційна програма для ветеранів «Кіберзахисники»
Фото: mva.gov.ua

За підтримки Мінветеранів в Україні стартувала навчальна реінтеграційна програма для ветеранів «Кіберзахисники».

Це унікальна ініціатива для українських ветеранів й ветеранок, які відчувають покликання захищати нашу країну у цифровому просторі. Проект має на меті надати їм комплексну підтримку на шляху нових кар'єрних можливостей у сфері кібербезпеки, інформує Міністерство у справах ветеранів України.

Урочисте відкриття навчальної програми відбулося у Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» за участі представників Міністерства у справах ветеранів України, Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України та Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global).

Програма «Кіберзахисники» розрахована на 4 місяці, вона включає регулярні заняття для практичного закріплення теоретичного матеріалу, інтенсивне вивчення англійської мови, професійні консультації щодо кар'єрного росту та психосоціальну підтримку. Учасники здобудуть практичні навички, які допоможуть зберегти відданість захисту країни у кіберпросторі, сприяючи зміцненню систем захисту цифрової інфраструктури в Україні.

«Мінветеранів зацікавлене у розвитку ініціатив наших партнерів, спрямованих на навчання та перекваліфікацію ветеранів війни в сфері IT. Ми переконані, що проходження реінтеграційної програми “Кіберзахисники” послужить надійним стартом для подальшого працевлаштування ветеранів та ветеранок, зокрема, на посади державних службовців, які виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій», – зазначила заступниця директора Департаменту - начальник відділу розвитку інформаційних систем Департаменту цифрового розвитку та трансформації Мінветеранів Надія Адаменко.

Програма «Кіберзахисники» реалізується за сприяння Міністерства у справах ветеранів України та Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України та реалізується за стратегічної та фінансової підтримки Управління з координації надання допомоги США країнам Європи та Євразії U.S. Department of State. 

Leopolis.news