logo
07/05
04/05
03/05
02/05
2 ...

Львівський суд оштрафував чоловіка, який хотів ввезти незадекларований нікотиновий товар в Україну

08-03-2024 14:01236

Львівський суд оштрафував чоловіка, який хотів ввезти незадекларований нікотиновий товар в Україну
Фото: ілюстративне

Галицький районний суд міста Львова розглянув справу щодо порушення митних правил громадянином України, який хотів перевезти незадекларовану партію нікотинових подушок через кордон.

У Галицькому районному суді м. Львова 5 березня відбулося судове засідання на якому суддя Кротова О.Б., розглянула матеріали справи, що надійшли від Львівської митниці, у яких громадянин України порушив митні правила за ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України.

Йдеться про недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами.

Згідно з протоколом, обвинувачений 28 січня 2024 року спробував ввезти через митний кордон України нікотинові подушки «CUBA» ТМ «NF (Nicotobacco Factory)» з різними смаками, в кількості 1680 упаковок та нікотинові подушки «CUBA» ТМ «BARON» з різними смаками, в кількості 480 упаковок, не задекларувавши їх. Під час митного контролю вони були виявлені та конфісковані. Чоловік на засідання суду не з'явився, хоча був інформований про час та місце розгляду справи.

Суд визнав чоловіка винним у порушенні митних правил і наклав на нього штраф у розмірі 5 100 гривень. Також було вирішено конфіскувати в дохід держави виявлені товари та стягнути 605 гривень 60 копійок судового збору.

Підготувала Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news