logo
02/05
2 ...

У Львові з початку року евакуювали 69 машин, що були припарковані на зупинках громадського транспорту

08-03-2024 15:15198

У Львові з початку року евакуювали 69 машин, що були припарковані на зупинках громадського транспорту
Фото: ЛМР

В управлінні безпеки ЛМР наголошують: паркувати автівки на зупинках громадського транспорту та ближче, ніж за 30 м до посадкових майданчиків, не можна. За таке порушення водій ризикує отримати штраф, а машину евакуюють на арешт-майданчик. Так, від початку року, за паркування на зупинках до адміністративної відповідальності притягнули 189 водіїв, 69 транспортних засобів було евакуйовано.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

За інформацією управління безпеки, найбільше випадків паркування зафіксовано на зупинці на вул. Героїв УПА, 80. У цій локації за таке порушення цьогоріч інспектори з паркування оштрафували 144-х водіїв.

«Постійна запаркованість у цьому місці не дозволяє автобусам та тролейбусам під’їжджати на достатню відстань до посадкової платформи. Водії громадського транспорту змушені зупинятися практично на проїзній частині. Запарковані машини заважають і пасажирам, які в очікуванні своїх маршрутів часто виходять на дорогу. А це – загроза безпеці усіх учасників дорожнього руху.

Тож наголошуємо водіям приватного транспорту: зупинка громадського транспорту – це локація лише для цього виду транспорту. Просимо вас бути свідомими, не паркуватись у недозволених місцях та, відповідно, не створювати перешкод для водіїв громадського транспорту і пасажирів», - наголосили в управлінні безпеки ЛМР.

Серед інших зупинок громадського транспорту, де найчастіше фіксують запарковані авто – пл. Петрушевича, 1 та вул. І.Франка, 160.

До слова, штраф за паркування у неналежному місці, коли машина перешкоджає дорожньому руху, становить 680 грн.

Загалом, від початку року інспектори з паркування виписали 31 639 штрафи за порушення правил зупинки/стоянки авто на загальну суму 11,5 млн грн.

Також, через порушення правил стоянки, на арешт-майданчик евакуювали 1086 транспортних засобів.

Загалом, від початку року від оплати штрафів за неналежне паркування до міської казни надійшло 11,9 млн грн. Це в тому числі і кошти від сплати штрафів, які були оформлені в 2023 році. Зауважимо, кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування скеровують, зокрема, на потреби наших військових.

Львівська міська рада наполегливо закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух та створює небезпеку для всіх його учасників.

Перелік майданчиків для паркування – на Геопорталі Львова.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news