logo
02/05
2 ...

Франковий виш та Львівська політехніка відновили традицію шахових поєдинків (ФОТО)

08-03-2024 17:21189

Франковий виш та Львівська політехніка відновили традицію шахових поєдинків (ФОТО)
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

7 березня 2024 року команда працівників Львівського національного університету імені Івана Франка здобула переконливу перемогу над колегами з Національного університету «Львівська політехніка».

Шахові баталії присвятили Дню Львівської політехніки і вони стали відновленням традиції поєдинків між двома провідними університетами України, яка сягає 1922 року, інформує пресцентр ЛНУ ім. І. Франка. 

Учасників матчу привітали ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського університету Володимир Качмар, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж, виконавчий директор Львівської обласної шахової федерації Ярослав Мандрук та міжнародна гросмейстерка Марта Літинська. 

Зокрема, Володимир Качмар зачитав вітання від Ректора Львівського університету Володимира Мельника спільноті НУ «Львівська політехніка». 

«Упродовж 208-ми років у Львівській політехніці сформовані відомі наукові школи й багаті академічні традиції, започатковані численні інноваційні проєкти, які збагачували і збагачують науку й освіту України та світу. Сьогодні Львівська політехніка є потужним осередком інтелектуальної та науково-технічної думки України, діяльність якого особливо актуальна зараз, у час повномасштабної російсько-української війни та викликів, пов’язаних із нею», – наголосив у вітальній адресі Володимир Мельник. 

Від себе Володимир Михайлович побажав учасникам матчу вдалої гри та приємної атмосфери. 

Вже безпосередньо перед стартом шахових баталій до учасників також звернувся Юрій Бобало, подякувавши Львівському університету за вітання колективу політехніків і відновлення шахових традицій. 

Після того, як Юрій Бобало від Львівської політехніки і Марта Літинська від Львівського університету зробили символічні перші ходи, розпочалися шахові поєдинки одночасно на десяти дошках. 

В атмосфері безкомпромісної, але дружної боротьби кожен із учасників зіграв дві партії із контролем часу 10+5. В обох турах лідирували шахісти Львівського національного університету імені Івана Франка, які за результатами усіх матчів обіграли команду-суперницю з рахунком 14,5 на 5,5. Додамо, що поєдинок став лише першою частиною, матчу між командами. Вже скоро шахісти обох університетів продовжать змагання на території ЛНУ ім. Івана Франка.

Leopolis.news