logo
07/05
04/05
03/05
02/05
2 ...

Двоє мешканців Трускавця за $13 тис. виготовляли «ухилянтам» посвідчення волонтера

11-03-2024 15:17225

Двоє мешканців Трускавця за $13 тис. виготовляли «ухилянтам» посвідчення волонтера
Фото: Поліція Львівської області

На Львівщині затримали організаторів незаконного каналу виїзду чоловіків за кордонСвої послуги фігуранти оцінювали 13 000 доларів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, двоє мешканців Трускавцю фіктивно працевлаштовували громадян до громадських організацій. На підставі цього вносили відомості про них до інформаційної бази. В подальшому це давало підстави безперешкодно перетинати кордон.

З метою унеможливлення ідентифікації та уникнення відповідальності за протиправні дії деталі щодо часу та місяця перетину фігуранти повідомляли «клієнтам» за декілька годин до самого перетину.

Поліцейські затримали двох організаторів у Трускавці після отримання ними 2 400 доларів - частини від обумовленої суми. Наразі фігурантам повідомлено підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За клопотанням Львівської обласної прокуратури підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 181 000 та 151 000 гривень застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news