logo
01/05
2 ...

Дрогобицький та Меденицький коледжі отримали €50 тис. на розвиток профтехосвіти

11-03-2024 21:49195

Дрогобицький та Меденицький коледжі отримали €50 тис. на розвиток профтехосвіти

У межах Меморандуму про взаємодію та співпрацю двох профтехзакладів освіти району з Благодійним фондом «КОЛО» та Дрогобицькою районною військовою адміністрацією команда БФ «КОЛО» подала проєкт під назвою «Галицькі мейкери» на участь у конкурсі «Makers Innovation Award», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини BMZ.

Йдеться про Дрогобицький механіко-технологічний фаховий коледж та Меденицький аграрно-технологічний професійний коледж, інформує Дрогобицька РВА.

За результатами конкурсу проєкт, який представляв інтереси двох наших закладів профтехосвіти, отримав перемогу та фінансування у сумі 50 тисяч євро.

У понеділок, 11 березня, у Дрогобицькій РВА відбулась зустріч очільника Дрогобиччини Степана Кулиняка, керівника БФ «КОЛО» Олександра Юркова, директора Дрогобицького МТФК Богдана Звіра, директора Меденицького АТПК Василя Лужецького та всіх причетних до проєкту щодо концепції подальшого його впровадження.

Кошти нагороди, як йшлося під час зустрічі, будуть скеровані на створення двох майстерень Fab Lab у кожному з профтехів. Майстерні будуть обладнанні CNC фрезерними, лазерними станками, плазморізом та потужними 3D принтерами й додатковими інструментами.

Це дасть можливість об'єднувати студентів, викладачів та майстрів різних спеціальностей, а також переселенців й ветеранів для спільнотворення й дослідження можливостей цифрового виробництва. Таким чином два заклади професійно-технічної освіти зможуть бути більш адаптивними в умовах війни й експериментувати з можливістю впливати на відновлення й відбудову України.

Також принципи й підходи створення відкритих майстерень Fab Lab є дотичними до принципів build back better.

«Дякую команді БФ «КОЛО», зокрема Олександру Юркову, керівництву освітніх закладів – Василю Лужецькому та Богдану Звіру за роботу. Переконаний, що це лише перший, але дуже важливий крок, попереду ще більше. Разом до перемоги!», - зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

«Makers Innovation Award» організована betterplace lab та Future Challenges e.V. в рамках #TOLOCAR – проєкт, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини BMZ і виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за підтримки HIWW та у тісній співпраці з українськими та міжнародними партнерами.

Leopolis.news