logo
02/05
2 ...

Професорка Франкового вишу Христина Гнатенко – серед переможців програми «Talents for Ukraine»

12-03-2024 16:09176

Професорка Франкового вишу Христина Гнатенко – серед переможців програми «Talents for Ukraine»

«Talents for Ukraine» – програма грантової підтримки яскравих, креативних й талановитих українців, започаткована Київською школою економіки за сприяння міжнародних благодійників у 2022 році. Мета програми «Talents for Ukraine» — допомогти талантам зростати і розвиватися саме в Україні.

Як інформує пресцентр ЛНУ ім. І. Франка, серед цьогорічних переможців програми – докторка фізико-математичних наук, професорка кафедри теоретичної фізики імені професора Івана Вакарчука Львівського університету Христина Гнатенко. Христина Гнатенко – наймолодша докторка фізико-математичних наук в Україні, гарант першої  в Україні бакалаврської освітньої програми  «Квантові комп’ютери та квантове програмування». Окрім наукової діяльності, Христина професійна музикантка, яка переконана, що фізика без музики – неможлива і навпаки.  Серед нагород Христини Гнатенко – премія Верховної Ради України для молодих вчених у 2021 році, Премія Президента України для молодих вчених у 2016 (співавтор роботи), перемога у премії L’Oréal-UNESCO для жінок у науці у 2023.

Христина Гнатенко ділиться, що саме любов до науки мотивує її перемагати і досягати професійних висот: «Любов до науки приводить до цілої збірки казок! Справжньою казкою для мене є перемога в програмі «Talents for Ukraine» від KSE Foundation. Дуже дякую Світлані Миколаївні Денисенко і Тимофію Дмитровичу Бріку за номінування та високу оцінку моєї роботи! Ця програма дуже близька мені та так резонує з моїми переконаннями: я горда бути науковицею з афіліацією Україна!  Вдячна організаторам програми за те, що підтримують українців і сприяють розвитку української науки. І, звичайно, не втомлююся дякувати батькам, всім своїм вчителям, викладачам і рідній Alma Mater – Львівському національному університету імені Івана Франка».

Щиро вітаємо професорку Христину Гнатенко з високим визнанням її професійних здобутків і бажаємо нових перемог!

Більше про програму «Talents for Ukraine» від KSE Foundation можна дізнатися за посиланням.

Leopolis.news