logo
02/05
01/05
30/04
29/04
27/04
2 ...

Стали відомі країни та міста, в яких пройде НМТ-2024

12-03-2024 21:29214

Стали відомі країни та міста, в яких пройде НМТ-2024
Фото: соцмережі

Міністерством освіти і науки визначено перелік країн і міст, в який буде проведений національний мультипредметний тест для вступників до українських вишів.

Про це пише Osvita.ua.

НМТ за кордоном проводиться з метою забезпечення реалізації українській молоді, яка перебуває за кордоном, права на вступ до вітчизняних вишів.

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що наразі вже підтверджено домовленості щодо проведення НМТ у Австрії, Азербайджані, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Грузії, Данії, Естонії, Італії, Канаді, Латвії, Литві, Люксембурзі, Німеччині, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, США, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії і Швеції.

Перемовини з окремими закордонними установами й організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові, ще тривають.

Зважаючи на це, в УЦОЯО висловили сподівання, що кількість локацій, де відбуватиметься НМТ, зросте.

Під час основного періоду реєстрації на НМТ, який розпочнеться з 14 березня й триватиме до 11 квітня включно, вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Національний мультипредметний тест за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені Українським центром оцінювання якості освіти.

В УЦОЯО наголошують, що вступні випробування відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості – незалежно від того, де саме учасники їх проходитимуть.

Також Українському центрі висловили вдячність усім партнерам, які відгукнулися на запит про підтримку.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news