logo
04/05
03/05
2 ...

На акції з нагоди Дня пам'яті загиблих воїнів-земляків пом'янули у молитві 51 Героя з Мостиської громади

13-03-2024 19:04453

На акції з нагоди Дня пам'яті загиблих воїнів-земляків пом'янули у молитві 51  Героя з Мостиської громади

13 березня у Мостиськах на центральній площі Героїв пройшла Поминальна акція з нагоди Дня пам'яті загиблих героїв-земляків. Акція розпочалася хвилиною мовчання. На площу віддати шану нашим героям-землякам прийшли представники влади, учнівська молодь, працівники установ та організацій, мешканці міста.

Були присутні також родини загиблих Героїв. До підніжжя пам'ятника Борцям за волю України лягли квіти, а також присутні запалили лампадки пам'яті біля пам'ятника, меморіальних таблиць загиблих героїв, стіни пам'яті.

Мостиський міський голова Мирослава Пельц у зверненні до присутніх, зауважила, що у цій війні ми платимо надзвичайно високу ціну, тому збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників і захисниць України є священним обов’язком кожного з нас, всього суспільства.

 Війна в Україні триває вже10 років, а повномасштабне вторгнення – 2 роки. За цей час тисячі хоробрих синів і дочок України загинули через військові дії. Мостиська громада втратила 51 нашого воїна-захисника, з них 14 військовослужбовців виконували бойові завдання, проходячи службу у 24-ій ОМБр ім. Короля Данила. Кожен загиблий на фронті – це неоціненна втрата для країни і для сімей військових.

Священники різних конфесій відслужили Панахиду пам'яті, де поіменно було згадано всіх Героїв-земляків, які загинули за волю України.

Цей день – данина пам'яті за нашими славними синами, які в період російської агресії поклали свої життя за нашу свободу, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Галина СОРОКА, Leopolis.news