logo
04/05
03/05
2 ...

Через блокаду польських фермерів на кордоні з трьома країнами ЄС утворились черги

14-03-2024 10:23213

Через блокаду польських фермерів на кордоні з трьома країнами ЄС утворились черги
Фото: ілюстративне

Польські фермери продовжують блокувати рух українського вантажного транспорту на напрямку 5 пунктів пропуску, через це спостерігаються черги вантажівок і на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону і в коментарі «Українській правді».

«Польські фермери станом на зараз продовжують блокувати 5 напрямків, це пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська» та «Шегині». І якщо в бік України вони ще пропускають певну кількість вантажних транспортних засобів (найменше по «Ягодину» та «Шегинях»), то на всіх цих напрямках узагалі не пропускаються вантажівки в бік Польщі.

Фактично зараз рух вантажівок з України в Польщу на цих п’яти напрямках повністю заблокований», – повідомив Демченко.

У чергах на території Польщі, за словами Демченка, загалом сукупно знаходяться приблизно 1050 вантажівок, найбільше навпроти ПП «Рава-Руська» та «Ягодин». Рух вантажівок через ПП «Краківець» наразі не заблоковано.

Демченко додав, що через блокування на території Польщі фіксується і збільшення черг на  інших напрямках. Так в напрямку ПП «Ужгород» з боку Словаччини знаходяться 500 вантажівок, навпроти пункту пропуску «Тиса» з боку Угорщини – понад 1000 в.т.з. і навпроти двох ПП «Дякове» і «Порубне» з боку Румунії 500 та 350 вантажівок відповідно.

Водночас рух вантажівок на цих напрямках інтенсивний, відповідно до їхніх пропускних спроможностей.

Рух автобусів та легкових автомобілів не блокується і відбувається на всіх напрямках.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news