logo
28/04
27/04
2 ...

Співробітниці ЛНМУ виступили на Європейському конгресі радіологів у Відні

14-03-2024 21:49171

Співробітниці ЛНМУ виступили на Європейському конгресі радіологів у Відні
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

З 28 лютого по 3 березня у Відні (Австрія) пройшов Європейський конгрес радіологів European Congress of Radiology (ECR).

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Це був один з найбільших радіологічних конгресів у світі. У заході взяли участь представники усіх сфер радіологічної арени, включаючи спеціалістів з радіології, рентгенологів, фізиків, представників промисловості та журналістів медичних та друкованих ЗМІ.

Учасницями Європейського конгресу радіологів стали і співробітниці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – д. мед. н., доцент кафедри нормальної анатомії Уляна Підвальна та асистент, аспірант кафедри променевої діагностики ФПДО Маріанна Мірчук.

Під час конгресу доцент Уляна Підвальна виступила перед учасниками з доповіддю «Fellowship in Challenging Times: Proceed or Postpone?»  («Стажування у важкі часи: продовжити чи відтермінувати?» – https://portal.myesr.org/esr/membership/publicposter/30ea6f05-574c-43c9-b216-904ebdbdf0e4/show).

Вона також дала інтерв’ю про реалії науки в Україні під час війни для AuntMinnieEurope.com – першого комплексного веб-сайту спільноти для європейських радіологів та суміжних спеціалістів у галузі медичної візуалізації (https://www.auntminnieeurope.com/resources/conferences/ecr/2024/article/15665351/how-was-your-flight-actually-it-was-22-hours-by-bus).

Співробітниці нашого Університету пройшли Nature Masterclass – навчання від Dr. Jeffrey Robens, для участі в якому заздалегідь проводився ретельний відбір кандидатів (https://www.myesr.org/publications/naturemasterclass/), а також були учасницями засідання редакційної ради журналу European Radiology, засідання Навчального комітету (Educational Committee) Європейської асоціації радіології та зустрічі з президією Асоціації радіологів України, українськими та закордонними колегами.

До слова, після завершення ECR аспірант Маріанна Мірчук пройшла стажування з радіології в межах проєкту Erasmus + у Варшаві (Польща).

Участь у Європейському конгресі радіології забезпечена в межах співпраці (двосторонньої угоди) між ЛНМУ імені Данила Галицького та Україно-Польським Центром серця «Львів», який є навчальною базою нашої Alma Mater. Власне і Уляна Підвальна, і Маріанна Мірчук є також працівницями Центру, який організував цю поїздку і покрив витрати.

Leopolis.news