logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Податківці пояснили, що потрібно для переходу на спрощену систему оподаткування

14-03-2024 18:37203

Податківці пояснили, що потрібно для переходу на спрощену систему оподаткування
Фото: ілюстративне

Головне управління ДПС у Львівській області звертає увагу суб’єктів господарювання,  що 18 березня 2024 року -  останній день подання платником інших податків і зборів заяви про перехід на спрощену систему оподаткування (пп. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ).

Нагадаємо, порядок переходу на спрощену систему оподаткування визначено ст. 298 Податкового кодексу України.

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. При цьому такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. 

Заяву, за бажанням, платник може подати  в електронній формі за допомогою Електронного кабінету платника. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua , а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.