logo
01/05
2 ...

У Львові судили чоловіка, який торгував електронними сигаретами без акцизок

15-03-2024 13:01207

У Львові судили чоловіка, який торгував електронними сигаретами без акцизок
Фото: ілюстративне

У Личаківському районному суді м. Львова 13 березня відбувся розгляд справи про адміністративне правопорушення проти продавця магазину «Біг смоук», який був притягнутий до відповідальності за ч. 1 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення через торгівлю електронними сигаретами без марок акцизного податку.

Відповідно до інформації, отриманої від Львівського районного управління поліції №1, громадянин України, був спійманий 24 січня 2024 року близько 14:49 години в магазині за адресою: вул. Пасічна, 64, під час продажу електронних сигарет марки «ELF BAR»  вартістю за одну штуку 350 грн.

У суді чоловік визнав свою вину та заявив, що не мав уявлення про те, що на такі товари повинні бути накладені акцизні марки. Крім того, продавець також зазначив, що продавані ним електронні сигарети були одноразовими.

Ухваленою постановою суду обвинуваченого було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення згідно зі статтею 122-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 3 400 гривень, що становить 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, суд прийняв рішення про конфіскацію предметів торгівлі, а саме 50 електронних сигарет марки «ELF BAR». Також суд призначив стягнення на користь держави судового збору у розмірі 605 гривень 60 копійок.

Підготувала Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news