logo
27/04
26/04
2 ...

На фронті загинув аспірант ЛНУ ім. Франка Тарас Федик

15-03-2024 13:431204

На фронті загинув аспірант ЛНУ ім. Франка Тарас Федик
Фото: ЛНУ ім. І. Франка

Захищаючи Україну від російських окупантів загинув аспірант факультету іноземних мов Львівського національного університету імені Івана Франка Тарас Федик. Героєві було 30 років.

Про це повідомляє пресцентр вишу.

Тарас Федик навчався на кафедрі перекладознавства і контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура і завдяки своєму таланту та наполегливості зумів стати одним з найкращих її випускників. З 2016 року навчався в аспірантурі, досліджуючи переклади соціально-політичної й військової термінології, працював асистентом кафедри іноземних мов для природничих факультетів.

«Тарас Федик закарбувався у серцях друзів і колег як надзвичайно світла Людина, завжди доброзичливий, відкритий, чесний, відповідальний, великий Патріот України.

Після повномасштабного вторгнення росії Тарас став на захист України, надаючи медичну допомогу нашим воїнам безпосередньо на лінії фронту. 3 березня 2024 року поблизу села Роботино Запорізької області, Тарас прийняв героїчну смерть, намагаючись врятувати життя пораненому воїну, до кінця виконуючи свій професійний і моральний обов’язок.

Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого Героя.

Вічна пам’ять і слава Герою України!», – йдеться у повідомленні.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news