logo
27/04
2 ...

Колектив історичного факультету ЛНУ ім. І. Франка підтримав кандидатуру Руслана Сіромського на посаду декана

15-03-2024 17:48567

Колектив історичного факультету ЛНУ ім. І. Франка підтримав кандидатуру Руслана Сіромського на посаду декана
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

У Львівському національному університеті імені Івана Франка триває процес призначення на посади деканів факультетів.

Сьогодні, 15 березня 2024 року, Конференція трудового колективу відбулася на історичному факультеті, інформує пресцентр університету.  

Конференцію провели за участі ректора університету, члена-кореспондента НАН України, професора Володимира Мельника, першого проректора Андрія Гукалюка та  проректора з науково-педагогічної робота та соціальних питань і розвитку Володимира Качмара. Порядок денний засідання передбачав розгляд питання щодо погодження кандидатури професора Руслана Сіромського на посаду декана історичного факультету. 

Відповідно до процедури, під час засідання делегати Конференції ознайомилися з програмою розвитку факультету, яку презентував Руслан Богданович, поставили йому запитання та обговорили представлену програму. Після обговорення Конференція погодила кандидатуру професора Руслана Сіромського на посаду декана історичного факультету. 

Історичний факультет динамічно розвивається упродовж багатьох років. Сьогодні на факультеті функціонують дев’ять кафедр – кафедра соціології, кафедра археології та історії стародавніх цивілізацій, кафедра давньої історії України та спеціальних галузей історичної науки, кафедра етнології, кафедра історичного краєзнавства, кафедра історії середніх віків та візантиністики, кафедра історії Центральної та Східної Європи, кафедра новітньої історії України імені Михайла Грушевського та кафедра світової історії модерного часу. Окрім того, на факультеті працює Археологічний музей, Лабораторія соціологічних досліджень та Навчально-методична лабораторія. Сьогодні на історичному факультеті навчаються близько 900 студентів, а освітній процес забезпечують понад 60 викладачів. 

Цю процедуру регулюють Закон України «Про вищу освіту», Статут Університету та Положення про призначення декана факультету у Львівському національному університеті імені Івана Франка, відповідно до яких Ректор звертається до Конференції трудового колективу факультету з поданням про надання згоди на призначення відповідної кандидатури. У разі надання такої згоди, претендент упродовж п’яти робочих днів подає заяву та інші документи, передбачені законодавством, а ректор університету впродовж 10 робочих днів укладає контракт та видає наказ про призначення на посаду декана факультету.

Leopolis.news