logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

На Львівщині пройшов турнір зі скандинавської ходьби

29-10-2019 20:43497

На Львівщині пройшов турнір зі скандинавської ходьби
Фото: ЛОДА

Днями на території гірськолижного курорту «Буковиця» у Бориславі,  відбувся Перший гірський кубок Карпат з скандинавської ходьби.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

У ньому взяли участь близько 300 любителів ходьби з палицями.

Варто відзначити, що взяли участь у Кубку чимало людей з інвалідністю - це люди з церебральним паралічем, з порушеннями зору та з іншими проблемами здоров‘я.

«Із кожним разом такий фізкультурно-спортивний захід ставатиме все популярнішим не тільки в країнах Західної Європи, а й у нас в Україні і зокрема на Львівщині», - каже директор Львівського обласного центру фізичного здоров‘я населення Вадим Климович.

Привітали учасників і Роман Хім‘як, начальник управління фізичної культури та спорту та Наталія Табака, начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА.

«Скандинавську ходьба не тільки корисна для здоров‘я, але і дозволяє приємно провести дозвілля. Тому вона така популярна у країнах Скандинавії і набуває все більшої популярності у нас», - наголосив Роман Хім‘як.

Вітальне слово мав і Дмитро Мицак, спортивний директор ГК «Буковиця»,  український гірськолижник, учасник І Зимових юнацьких Олімпійських ігор 2012.

Переможців  змагань у різних вікових категоріях нагородили кубками та медалями.

Зазначимо, що цими вихідними на території Стрийського парку відбудеться II Фестиваль скандинавської ходьби.

Leopolis.news