logo
30/04
29/04
28/04
27/04
2 ...

У Бродах провели в останню дорогу полеглого Героя-авіатора підполковника Юрія Тимуся

20-03-2024 15:05382

У Бродах провели в останню дорогу полеглого Героя-авіатора підполковника Юрія Тимуся

У середу, 20 березня, бродівчани попрощалися із полеглим Героєм-авіатором підполковником Юрієм Тимусем і провели його до місця вічного спочинку.

Чин похорону відбувся у міському храмі – церкві Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, за участі багатьох священників від УГКЦ та ПЦУ Бродівської територіальної громади, військових капеланів.

Після погребальних Богослужінь у церкві, похоронна процесія направилася до Бродівського центрального кладовища, де на новому полі поховань полеглих захисників Вітчизни, зокрема й побратимів-авіаторів, було захоронено тіло загиблого авіатора.

Підполковник авіації Юрій Володимирович Тимусь загинув ще 31 березня 2022 року, внаслідок ураження ворожим снарядом керованого ним вертольота Мі-8, під час виконання бойового завдання з евакуації поранених захисників оточеної «Азовсталі» у Маріуполі. Лишень, майже як через два роки, останки полеглого авіатора було повернуто до Бродів й тепер похоронено на його малій Батьківщині.

Як зазначають окремі інформативні джерела, авіатор Юрій Тимусь закінчив Харківський національний університет повітряних сил ім. Івана Кожедуба й служив у 16-тій окремій бригаді армійської авіації. Також він брав участь у миротворчих місіях в Ліберії, Конго, в зонах АТО/ООС, а в перші дні повномасштабної війни з московськими агресорами виконував бойові завдання, обороняючи Київ.

У скорботі за Героєм-авіатором Юрієм Тимусем залишилося троє його малолітніх діточок, дружина та батьки.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора