logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

На конкурс Меморіального комплексу військових поховань Героїв України подали майже 30 проєктів

21-03-2024 21:50192

На конкурс Меморіального комплексу військових поховань Героїв України подали майже 30 проєктів
Фото: ілюстративне, Роман Балук

На Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова у Львові подали 27 проєктів. Їх розгляне експертне журі та вже у квітні визначить переможця. Також враховуватимуть рекомендації дорадчої ради, куди входять представники військових підрозділів регіону та родин загиблих Героїв.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

За даними управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, на архітектурний конкурс Меморіального комплексу військових поховань Героїв України надіслали 27 проєктів – пропозицій облаштування меморіального комплексу.

Від учасників конкурсу місто очікує пропозицій, які зможуть стати взірцями нового підходу до проєктування військових кладовищ в Україні. Проєкти мали змогу подавати і міжнародні фахівці у співпраці з українськими архітекторами.

Оцінювати проєкти та визначати переможців буде журі конкурсу:

1. Антон Коломєйцев — заступник директора департаменту містобудування, начальник управління архітектури та урбаністики, головний архітектор міста Львівської міської ради, м. Львів;

2. Тетяна Балукова — начальниця управління охорони історичного середовища, м. Львів;

3. Василь Косів — доктор мистецтвознавства, ректор Львівської національної академії мистецтв, м. Львів (за згодою);

4. Богдан Черкес — доктор архітектури, професор, директор Інституту Архітектури та Дизайну Національного університету «Львівська Політехніка», м. Львів (за згодою);

5. Юліан Чаплінський — архітектор, м. Львів (за згодою);

6. Марко Савицький — архітектор, засновник та керівник архітектурного бюро «Savytskyy Design», м. Львів (за згодою);

7. Микола Шеремета — архітектор, голова Львівської обласної організації Національної Спілки Архітекторів України, делегований представник від НСАУ, м. Львів; м. Львів;

8. Олена Василько — архітекторка, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної військової адміністрації, головний архітектор області, делегований представник Львівської обласної військової адміністрації, м. Львів;

9. Святослав Шеремета — директор КП «Доля», голова постійної комісії Львівської обласної ради з питань культури, інформаційної політики та промоції, делегований представник Львівської обласної ради, м. Львів.

Також при визначенні переможця будуть враховані рекомендації дорадчої ради, яка складатиметься з представників військових підрозділів регіону, представників родин загиблих Героїв, військових капеланів, громадськості, депутатів Львівської міської ради та представників профільних підрозділів міськради.

Переможцям виплатять премії. За 1 місце – 500 тис. грн, за 2 місце – 300 тис. грн, за 3 місце – 200 тис. грн. Важливо, що фінансування конкурсу та виплата премій здійснюватиметься не за кошти міського бюджету, а винятково за кошти благодійників. 

Детальніше про умови та завдання цього конкурсу можна прочитати тут.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news