Затримали зловмисника, який скоїв замах на вбивство львівського бізнесмена

http://leopolis.news/post/10296/zatrymaly-zlovmysnyka-yakyy-skov-zamah-na-vbyvstvo-lvivskogo-biznesmena

29/10/2019

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, інцидент трапився 15 травня на вулиці Трускавецькій у Львові. Того дня невідомий підклав саморобний вибуховий пристрій під авто «БМВ Х6», за кермом якого перебував львівський бізнесмен.

«Зловмиснику не вдалось довести намір до кінця через обставини, які від нього не залежали – після вибуху потерпілий залишився живим. У результаті скоординованої роботи правоохоронних органів злочин вдалось розкрити та здобути достатньо доказів причетності 49-річного львів’янина», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, сьогодні, 29 жовтня, при спробі вручити повідомлення про підозру зловмиснику вдалось утекти. Проте правоохоронці виявили підозрюваного на межі Львівської та Тернопільської областей, де й оголосили підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, п.5 ч.2 ст.115 КК України (замах на умисне вбивство, вчинене способом небезпечним для життя багатьох осіб).

Нині вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про тримання під вартою. За вчинене фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

За інформацією Zaxid.net, згаданий підприємець – Олег Манзій, директор «Парус Девелопмент».

Фото: пресслужба прокуратури Львівщини

Leopolis.news