logo
26/04
25/04
2 ...

Австралія долучилась до Коаліції дронів

21-03-2024 21:081881

Австралія долучилась до Коаліції дронів

Австралія доєднається до Коаліції дронів.

Про це оголосив міністр оборони Австралії Річард Марлз на спільній з Держсекретарем з питань оборони Сполученого Королівства Грантом Шаппсом пресконференції у Канберрі, інформує МОУ.

«Ми оголошуємо, що Австралія братиме участь у коаліції з безпілотників, яку очолюють Сполучене Королівство та Латвія. Це важлива можливість для нас продовжувати робити свій внесок для того, щоб Україна зберегла обраний курс і змогла вирішити цей конфлікт на власних умовах», – сказав міністр оборони Австралії.

«Розширення української ініціативи та приєднання до неї партнерів з усіх куточків світу – символ підтримки України світом та реальні кроки для підсилення нашого технологічного війська. Дякую Австралії та Міністру Річарду Марлзу за важливе рішення», – відреагувала заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Коаліція дронів офіційно стартувала в межах роботи Контактної групи з питань оборони України. Співлідерами коаліції є Велика Британія та Латвія. Також до Коаліції доєднались: Данія, Естонія, Литва, Канада, Нідерланди, Німеччина та Швеція.

Нідерланди під час візиту Міністерки оборони Кайси Оллонґрен до Києва оголосили про 200 мільйонів євро на контракт щодо нових розвідувальних БПЛА.

Leopolis.news