logo
03/05
2 ...

Відучора САП стала незалежною юридичною особою

22-03-2024 10:511407

Відучора САП стала незалежною юридичною особою
Фото: соцмережі

Відповідно до частини п’ятої розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури» від 08 грудня 2023 року №3509-ІХ наказом керівника САП визначено день початку роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури як окремої юридичної особи публічного права.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Початок роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – 21 березня 2024 року.

Відповідне оголошення розміщено на офіційній вебсторінці Офісу Генерального прокурора – http://bit.ly/3wXfxK4

Наказ_ про_день_початку_діяльності_САП

bit.ly/4a2WQTS

Детальна інформація про основні та актуальні питання з напрямів діяльності САП, контактна інформація та інші важливі аспекти діяльності прокуратури буде розміщена додатково.

Зауважимо, що початок функціонування незалежної антикорупційної прокуратури не вплине на розслідування справ, які перебувають у провадженні САП, чи підтримання державного обвинувачення в суді у кримінальних провадженнях, які вже слухаються у судових інстанціях.

Незалежність САП це в першу чергу нові можливості на шляху боротьби з корупцією та перспективи для подолання цього прояву у суспільстві.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news