logo
27/04
26/04
2 ...

У Львові відбувся День рекрутингу Львівського прикордонного загону

22-03-2024 19:01742

У Львові відбувся День рекрутингу Львівського прикордонного загону

Сьогодні у межах марафону військових вакансій та можливостей, у центрі рекрутингу української армії у Львові військовослужбовці 7-го прикордонного Карпатського загону (Львівський прикордонний загін) розповіли про службу, актуальні вакансії та можливості. Серед них, зокрема, були й ті військові, які сьогодні підписали контракт з прикордонниками.

Про це інформує пресслужба ЛМР. 

«Державна прикордонна служба – це орган спеціального призначення, який виконує завдання з охорони і оборони державного кордону України, і також безпосередньо бере участь у відсічі збройної агресії російської федерації. В нас є багато вакансій, на які запрошуємо молодих людей, які готові служити з нами», - каже Олег Бурдейний, начальник відділу комплектування Львівського прикордонного загону. 

Про вакансії та можливості служби у прикордонному загоні розповів начальник групи комплектування Андрій Лущик. 

«Наші базові дві вакансії пов’язані зі специфікою нашої служби. Це інспектор прикордонної служби, який фізично здійснює охорону нашого кордону, та інспектор прикордонного контролю, який забезпечує роботу пункту пропуску. Але також є низка специфічних вакансій, які потребують відповідної підготовки. Це, зокрема, напрямок зв’язку. Є спеціальності кухарів, медичного спрямування, операторів безпілотних літальних апаратів, водійського складу та інші посади, які можемо запропонувати кандидатам, які до нас звертаються. Ми надали у цей центр рекрутингу всю інформацію про наші вакансії. 

З кожним кандидатом спілкуємося індивідуально, для кожного шукаємо ту посаду, яка буде йому найбільше пасувати. Кожен прикордонник повинен бути готовим до оборони України, тому що ми є військовослужбовці, і 80% чоловічого штату 7-го прикордонного загону вже брали участь у бойових діях. Кожного кандидата ми про це інформуємо», - розповів Андрій Лущик, начальник групи комплектування Львівського прикордонного загону.

Серед тих, хто сьогодні підписав контракт з Львівським прикордонним загоном, Михайло Яковенко. Чоловік зізнається, що давно думав про службу у війську і вирішив спробувати. Адже ворога потрібно зупинити якомога швидше. 

«Контракт підписав сьогодні, а рішення прийняв давно, бо це була ще мрія дитинства. В армії не служив, бо не відповідав усім параметрам, а зараз вирішив спробувати. Спершу побачив оголошення, тозі звернувся і приїхав у центр комплектування. Вже звідти пішов проходити медкомісію, тести, і підписав контакт. 

Обрав вакансію водія, бо у цивільному житті був водієм, і вирішив так працювати далі. Така посада є і вона потрібна. Думаю, кожен має сам приймати рішення, але потрібно йти і зупинити ворога там, доки він не прийшов сюди», - розповів Михайло Яковенко. 

Також досвідом служби поділився військовий Юрій Доценко, який служить у лавах прикордонників уже 25 років. 

«Служу 25 років. Починав службу в Сумському прикордонному загоні, на початку війни також був там. Потім був у Чернігові, де під час боїв отримав поранення. І вже після цього перевівся сюди. Насправді треба хотіли служити і бути готовим до різних ситуацій, а все інше – вже поступово навчать і підготують, все розкажуть», - ділиться Юрій Доценко.   

Цей захід став першим із сесії представлень наших військових, на службу до яких можуть долучитись усі охочі. Адже саме такі презентації допоможуть дізнатись більше про можливості та вакансії і самому обрати бажану професію у війську. Внесок кожного є дуже важливим для нашої Перемоги. 

«Сьогодні починаємо цикл зустрічей з військовими підрозділами, які є у Львові, і планово будемо представляти ті підрозділи, які потребують укомплектування. Самі військові будуть розповідати про найбільші потреби у певних видах військ. Сьогодні маємо першу зустріч, де наші прикордонники розкажуть особливості своєї служби та вакансій, які зараз необхідні», - зауважив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради. 

Нагадаємо, 12 лютого у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії. Тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Важливо, що центр не має відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями, тож тут не вручають повісток, а лише надають консультації. 

«Вже понад 240 осіб звернулися до нашого центру. Це звернення особисті і телефоном, електронною поштою. Завдяки співпраці з військовими частинами, центрами комплектування і Міністерством оборони, маємо можливість запропонувати людині достатньо великий перелік тих посад, які є в українській армії. Особливість центру в тому, що тут працюють цивільні люди, які володіють інформацією про всі посади, які сьогодні потребують укомплектування у війську», - підсумовує Валентина Бартошик, директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. 

Центр рекрутингу української армії працює на вулиці Костя Левицького, 67. Це пілотний проєкт Міністерства оборони і Львівської мерії. Дізнатись більше про центр можна за телефонами: 0673001563; (032) 254 62 81; (032) 254 62 80. 

До слова, у Львові також працюють рекрутингові центри бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, львівської 103-ї бригади ТрО та батальйону «Вовки Да Вінчі».

Leopolis.news