logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Міноборони налагоджує пряму співпрацю із західними виробниками зброї – Кліменков

22-03-2024 18:19184

 Міноборони налагоджує пряму співпрацю із західними виробниками зброї – Кліменков
Фото: Міноборони

Заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков зустрівся з віце-президентом компанії Colt Canada Corporation Алексом Пейном.

Сторони обговорили перспективи постачання стрілецької зброї для забезпечення потреб Збройних Сил України за комерційними контрактами між «Агенцією оборонних закупівель» та Colt Canada Corporation, інформує Міноборони. 

Корпорація Colt Canada, член Colt CZ Group, є ексклюзивним постачальником стрілецької зброї для Збройних Сил Канади. 

«Канада входить до авангарду основних країн-партнерів, які підтримують Україну з перших днів широкомасштабного російського вторгнення, – зазначив Дмитро Кліменков. – Зараз налагоджуємо пряму співпрацю із західними виробниками зброї. Ми знайомі з продукцією компанії Colt Canada Corporation та високо цінуємо її якість. Вона використовується як основний вид стрілецької зброї у багатьох арміях світу». 

Стрілецька зброя широко використовується в усіх видах і родах військ Збройних Сил України. Зараз ЗСУ трансформуються у відповідності до стандартів НАТО. Зокрема це передбачає перехід на нові види стрілецької зброї, замінюючи радянську. 

«Для ефективного забезпечення потреб ЗСУ Міноборони розбудовує прозору та ефективну архітектуру закупівель, правила якої будуть зрозумілими для  міжнародного бізнесу. Функція встановлення правил закупівель залишається за міністерством, а безпосередні закупівлі передаються закупівельним агенціям, які будують свою роботу за кращими практиками міжнародного корпоративного управління», – розповів Дмитро Кліменков.

Leopolis.news