logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

В ISW назвали ймовірні причини атак росії на енергосистему України

23-03-2024 10:21374

В ISW назвали ймовірні причини атак росії на енергосистему України
Фото: ілюстративне

Нові масовані повітряні атаки окупаційної армії на енергетичну систему України мають на меті підірвати оборонно-промисловий потенціал.

Такі висновки оприлюднив Інститут вивчення війни (ISW).

Як відомо, у ніч з 21 на 22 березня російські війська здійснили найбільший масований комбінований ракетно-безпілотний удар по об'єктах української енергетичної інфраструктури з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Американські аналітики зазначають, що удари росіян по українських енергетичних об'єктах можуть мати на меті підірвати український оборонно-промисловий потенціал. А окупанти, ймовірно, намагаються використати дефіцит українських зенітно-ракетних комплексів у новій спробі зруйнувати українську енергосистему.

Військові фахівці також додають, що російські війська не змогли зруйнувати українську енергосистему 22 березня. Однак можуть мати на меті продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі в наступних серіях ударів, особливо для того, щоб скористатися постійними затримками в наданні західної допомоги у сфері безпеки. Саме це суттєво обмежує можливості української системи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, британська розвідка припускає, що росія продовжить завдавати повітряних ударів по критично важливих об'єктах України із застосуванням дальньої авіації.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news