logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Росія навряд чи зможе захистити всі НПЗ - британська розвідка

23-03-2024 14:33533

Росія навряд чи зможе захистити всі НПЗ - британська розвідка
Фото: ілюстративне

Нещодавні удари українських безпілотників по НПЗ Росії вивели з ладу великі нафтові заводи, що вдарило по російській економіці, проте сама Росія навряд чи зможе захиститись від подальших атак.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначають у відомстві, нещодавні атаки на нафтопереробні заводи могли вивести з ладу щонайменше 10% російських нафтопереробних потужностей.

«Ці удари завдають фінансових збитків Росії, впливаючи на внутрішній паливний ринок. Капітальний ремонт може зайняти значний час і потребує витрат. Швидше за все, санкції призведуть до збільшення часу та вартості для заміни обладнання», - вважають аналітики.

У відомстві зауважили слова представника Міністерства енергетики Росії, що для захисту НПЗ планується розгорнути ЗРК «Панцир».

«Однак, враховуючи розмір і масштаби російської енергетичної галузі, малоймовірно, що Росія зможе захистити всі вразливі об'єкти», - підсумовують аналітики.

Як відомо, 17 березня Україна завдала ударів безпілотниками по російських нафтопереробних заводах. 15-16 березня три великі нафтопереробні заводи в Самарській області також були атаковані. Деякі з атакованих об'єктів розташовані приблизно за 900 км від кордону України.

Leopolis.news