logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Україна втратила близько 20% енергопотужностей через удар росіян по ДніпроГЕС

23-03-2024 19:42376

Україна втратила близько 20% енергопотужностей через удар росіян по ДніпроГЕС
Фото: ілюстративне

Через пошкодження ДніпроГЕС було втрачено 20% регулюючих потужностей «Укргідроенерго». 

Це не остаточні дані, оцінки збитків тривають, повідомив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота в ефірі телемарафону.

Ігор Сирота повідомив, що ДніпроГЕС наразі не виробляє електроенергію і терміни відновлення роботи поки невідомі. При цьому він також зазначив, що проводяться певні випробування.

«Те, що є обладнання, яке не підлягатиме відновленню, а потребуватиме заміни — очевидні речі. Ми розуміємо, що це обладнання індивідуального замовлення і термін його виготовлення досить тривалий. Але щодо обладнання, яке підлягатиме заміні і капітальному ремонту ми можемо сказати згодом», — повідомив гендиректор Укргідроенерго.

Нагадаємо, що удари російських військ по цивільній інфраструктурі України порушують міжнародне гуманітарне право і повинні негайно припинитися, наголошують в ООН.

Вночі 22 березня росіяни здійснили наймасштабніший за час повномасштабного вторгнення обстріл енергетичної системи України.

Унаслідок масової атаки росіян в Україні пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми. Споживання електроенергії обмежили у 7 областях. Внаслідок нічної атаки російських агресорів сталося два прямих влучання по Дніпровській ГЕС – у ГЕС-1 і ГЕС-2.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news