logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Зеленський про теракт у Москві: Ця нікчема Путін добу мовчав – думав, як це притягнути до України (ВІДЕО)

24-03-2024 11:41401

Зеленський про теракт у Москві: Ця нікчема Путін добу мовчав – думав, як це притягнути до України (ВІДЕО)
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні згадав про теракт, який стався у Москві.

«Те, що сталося вчора в Москві, очевидно, і Путін, і інші покидьки просто намагаються звалити все це на когось іншого. У них завжди однакові методи. Це вже було. І підірвані будинки були, і розстріли, і вибухи. І завжди вони звинувачують інших. Вони прийшли в Україну, спалюють наші міста – і Україну ж намагаються звинуватити. Вони катують, ґвалтують людей – і їх же звинувачують. Вони сюди, на українську землю, нагнали сотні тисяч терористів своїх, воюють проти нас, і їм все одно, що відбувається всередині їхньої країні», – зазначив Зеленський.  

«Вчора ще все це сталося, і ця нікчема абсолютна Путін, замість того щоб займатись своїми громадянами Росії, звертатись до них, добу мовчав – думав, як це притягнути до України. Все абсолютно передбачувано. Тих сотень тисяч росіян, які зараз вбивають на українській землі, точно вистачило б, щоб зупинити будь-яких терористів. І якщо росіяни готові мовчки вмирати в «крокусах» та не ставити жодних питань своїм спецслужбам, то Путін ще не одну таку ситуацію спробує повернути на користь своїй особистій владі», – наголосив він. 

Як повідомлялось, 22 березня ввечері у концертному залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою почалася стрілянина. Невідомі у військовій формі відкрили вогонь із автоматів по людям. Згодом концертний зал загорівся, над ним виднілися клуби чорного диму. Очевидці також повідомляли, що пролунав вибух. 

Російська ФСБ заявила, що затримала 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь в організації теракту. 

Хоч бойовики ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт, російські пропагандисти та особисто Путін намагалися приплести Україну до організації теракту.

Раніше кілька країн попередили, що в Москві можливі теракти. США, Велика Британія та Німеччина говорили про це на початку березня.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news