logo
07/05
2 ...

У понеділок Самбірщина попрощається із заступником голови РВА

24-03-2024 13:21678

У понеділок Самбірщина попрощається із заступником голови РВА

Завтра, 25 березня, Самбірщина попрощається із заступником начальника  Самбірської районної військової адміністрації Віктором Ананійовичем Туриком. Він помер після важкої хвороби, з якою як досвідчений лікар боровся до останньої миті земного життя.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Померлий жив і працював у м. Скадовську  Херсонської області. Тут обіймав посади головного лікаря районної лікарні, голови районної державної адміністрації, на яких зарекомендував себе. Підтримував ділові зв’язки з владою Самбірщини, разом проводили культурні, спортивні заходи.

Після повномасштабного вторгнення путінської орди на Україну Віктор Турик із сім’єю вимушено переїхав у Самбір. Невдовзі був призначений заступником голови районної військової адміністрації. Брав активну участь у різних національно-патріотичних заходах. Багато розповідав про рідний Скадовськ, південні терени України. На новому місці був закоханий в галицький край, зелене Прикарпаття. Цікавився і вивчав історію минулого і сьогодення, був членом Всеукраїнського товариства «Самбірщина» імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Скрізь і в усьому Віктор Турик швидко ставав своїм завдяки вродженій чуйності, доброті, досвіду як фахівця та керівника. Він любив Україну, був патріотом рідної землі.

Колектив Самбірської РВА написав на сторінці Фейсбуку: «Ми втратили не лише високого рівня фахівця, а й відданого друга та надійного колегу. Дякуємо, Вікторе Ананійовичу, за співпрацю, професіоналізм, доброту, розуміння та турботу. Ви залишили по собі яскравий образ справжнього українця. Пам’ять про Вас залишиться в наших серцях».  

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел